Web Analytics Made Easy - Statcounter

در اولین همایش حقوق شهروندی خوزستان با حضور دستیار ویژه رئیس جمهور، گزارش عملکرد چهار دستگاه اجرایی استان در حوزه حقوق شهروندی ارائه شد.

به گزارش ایسنا، در اولین همایش حقوق شهروندی استان خوزستان که امروز (پنجشنبه 26 بهمن‌ماه) در تالار شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزار شد، با الگوگیری از همایش ملی حقوق شهروندی، چهار دستگاه اجرایی استان شامل ادارات کل تأمین اجتماعی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش با حضور دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی به بیان عملکرد دستگاه‌های خود در حوزه حقوق شهروندی پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا محمود یارعلی‌زاده مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی برابر اصل ۲۹ قانون اساسی تشکیل شده است و ۴۰ میلیون نفر در کشور و ۲.۸ میلیون نفر معادل ۶۰ درصد جمعیت استان خوزستان را تحت پوشش خود قرار داده است.

وی با بیان اینکه تنوع فعالیت‌های این سازمان وجود برخی زیرساخت‌ها در استان این اداره را وادار کرده که به سیستم مکانیزه روی بیاورد٬ ادامه داد: در حال حاضر ۳ استراتژی توسعه فیزیکی٬ برون سپاری و خدمات غیرحضوری در حال اجراست. در سال ۹۴ هفت کارگزاری داشتیم و اکنون مجوز ۱۵ کارگزاری را از سازمان مرکزی دریافت کرده‌ایم که از واحدهای اجرایی رفع ازدحام کنند که از این تعداد هفت کارگزاری تا خرداد ماه سال ۹۷ به بهره‌برداری می‌رسد.

یارعلی زاده تصریح کرد: در استان خوزستان برای خدمات غیرحضوری یک امکان سنجی داشتیم و بنا را بر این گذاشتیم که بر بستر اینترنت بتوانیم فعالیت کنیم. در این راستا برنامه‌هایی اجرا شد و زیرساخت‌هایی از جمله فیبر نوری فراهم کردیم و امروز تمام شعب ما در خوزستان به فیبرنوری مجهز هستند. در بخش خدمات غیرحضوری سامانه‌هایی از جمله سامانه سوابق٬ سامانه پرداخت لیست پرداخت اینترنتی٬ پیگیری مکاتبات اداری٬ ارتباط مستقیم با مدیرعامل و همچنین سامانه ۴ در ۲۰ در این سازمان ایجاد شده است که روی تلفن‌های همراه نیز قابل استفاده است.

مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان افزود: همچینن اپلیکیشنی در خوزستان طراحی شده که اکنون به صورت ملی در آمده است و می‌تواند سازمان را از طریق موبایل در اختیار مردم قرار دهد. ما برنامه داریم که به جای برسیم که دیگر مراجعه کننده برای دریافت خدمات به سازمان مراجعه نکند.

همچنین مرتضی موصولی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان با بیان اینکه 120 هزار خانوار خوزستانی تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند، اظهار کرد: پس از ابلاغ منشور حقوق شهروندی، ستادی در کمیته امداد استان تشکیل و از نظرات نخبگان درون اداره و همچنین استانی به منظور اجرای این منشور برای جامعه هدف کمیته امداد استفاده شد.

وی ادامه داد: در جهت اجرایی شدن مباحث حقوق شهروندی، چند سیاست کلی را در دستور کار قرار دادیم که با توجه به اینکه حدود 60 درصد از جامعه هدف ما را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند، توجه ویژه به زنان خانوار یکی از این سیاست‌ها قرار گرفت.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان ادامه داد: توجه ویژه به مناطق محروم به منظور کاهش نابرابری‌ها و طراحی سامانه‌های مختلف به منظور ارائه خدمات غیرحضوری به جامعه هدف کمیته امداد از دیگر این سیاست‌های ما برای اجرای منشور حقوق شهروندی است.

موصولی بیان کرد: در زمینه حق اشتغال و کار شایسته منشور حقوق شهروندی، تلاش ما این راهبرد اساسی بود که سرمایه‌گذاری ویژه‌ای انجام شود. بنابراین با توجه به شرایط خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و ظرفیت‌های مختلف در سطح استان، اشتغال این خانوارها به طور جدی در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در حوزه اشتغال و کسب و کارهای خُرد، در ده تا یازده ماهه سال جاری، نزدیک به 88 میلیون تومان از تسهیلاتی که به ما اختصاص دادند را جذب کردیم که رقمی بسیار خوب است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان گفت: همچنین در بحث توسعه بیمه اجتماعی نزدیک به 6 هزار زن سرپرست خانوار که مجریان اشتغال هستند، تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار دادیم و در زمینه حق برخورداری از دادخواهی عادلانه نیز با همکاری دستگاه قضایی، 150 وکیل نیکوکار را شناسایی کردیم که سالانه یک یا دو فقره پرونده از خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد می‌پذیرند.

به گزارش ایسنا، محمد جوروند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز در این همایش گفت: حوزه فرهنگ و هنر از حرکت در راستای حقوق شهروندی عقب نیفتاده است و اتفاقات خوبی با عنوان حقوق شهروندی در استان در حال جریان است.

وی افزود: جشنواره‌های مختلف شهرستانی، ملی و بین المللی در حوزه های مختلف تئاتر، شعر، موسیقی، هنرهای تجسمی، فیلم و عکس در این راستا در حال برگزاری است. این فعالیت ها فقط به کلانشهر اهواز اختصاص داده نشده است، بلکه دیگر شهرستان ها و مناطق حاشیه ای شهرها را نیز در برگرفته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تصریح کرد: دیده شدن فعالیت های فرهنگی و هنری از اقوام مختلف در استان و مشارکت در فعالیت های فرهنگی و ملی جامعه صابئین در استان و به خصوص شهر اهواز از دیگر اقدامات انجام گرفته در این زمینه است.

جوروند گفت: یکی دیگر از فعالیت هایی که در این زمینه صورت میگیرد، بحث صدور مجوز چاپ کتاب است که در حال حاضر این مجوزها در دو تا سه روز صادر می شوند و در نوع خود بی نظیر است. به جامعه صابئین خوزستان نیز قول داده ایم که هیچ مشکلی در چاپ کتاب دینی و مذهبی آن ها وجود نداشته باشد.

در پایان مهدی رفیعی دهکردی٬ معاون فرهنگی و پرورشی اداره کل آموزش و پرورش خوزستان در این همایش اظهار کرد: آموزش و پرورش زمینه خودآگاهی٬ بصیرت٬ و خردمندی را در نسل نوشکفته فراهم آورده و با تربیت انسان آگاه و مطالبه‌گر٬ تحقق حقوق شهروندی را تسهیل٬ تربیت و تضمین می‌کند.

وی افزود: انتظار می‌روند که سیاست گذاران کلان کشور با اجرای نظام عادلانه هماهنگی پرداخت و انجام پشتیبانی‌های شایسته٬ از نظام تربیتی کشور٬ آینده‌ای روشن را نویدبخش باشند و بپذیریم اگر حال آموزش و پرورش خوب باشد حال جامعه خوب است.

معاون فرهنگی و پرورشی اداره کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: تدوین برنامه توسعه آموزش و پرورش استان در قالب ۲۰ اولویت کلان٬ تدوین دو اولویت خاص با محوریت تربیتی و اجتماعی و صیانت از حقوق مردم و سلامت اداری٬ توجه جدی به دوره پیش‌دبستانی٬ استقلال کامل اتوماسیون اداری در راستای کاهش زمان فعالیت‌ها٬ پوشش ۵۵۴ هزار دانش‌آموز در طرح سلامت دهان و دندان٬ پوشش ۵۰ هزار دانش‌آموز در قالب توانمندسازی در مقابل آسیب‌های اجتماعی و... از اقدامات آموزش و پرورش خوزستان در راستای اجرای حقوق شهروندی بوده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۱۷۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری در کمیسیون اصل۹۰

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از بررسی عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری تحت عنوان سامانه اعتبارسنجی در جلسه این کمیسیون خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی خضریان در تشریح جلسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی گفت: این جلسه با موضوع عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری تحت عنوان سامانه اعتبارسنجی به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر و با حضور مسئولان و مدیران بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک، قوه قضائیه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان امور مالیاتی، بیمه مرکزی، فراجا، گمرک، سازمان فناوری اطلاعات، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان ثبت احوال، سازمان هدفمندی یارانه‌ها، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.

وی توضیح داد: اجرای اعتبارسنجی منسجم و هماهنگ بانکی برای تحقق عدالت تسهیلات دهی، موضوعی است که با گذشت ۱۸ سال از تصویب قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی در سال ۸۵ اجرا نشده است. بر اساس این قانون دولت مکلف شده تا با ایجاد مؤسسات رتبه‌بندی و اعتبارسنجی مشتریان در زمینه اعتبارسنجی، زمینه تسهیل و تسریع اعطای تسهیلات بانکی را  فراهم کند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در تشریح سابقه قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی افزود: بر اساس این قانون، آیین‌نامه سنجش اعتبار در سال ۱۳۸۶ به تصویب هیأت دولت رسید که طبق آن، یک شرکت اعتبارسنجی با مشارکت مؤسسات اعتباری و شرکت‌های بیمه شکل گرفت. همچنین شورای سنجش اعتبار برای نظارت بر فعالیت شرکت تشکیل شد. این شرکت وظیفه داشت اطلاعات سابقه دریافت تسهیلات بانکی افراد را جمع‌آوری کند و یک نمره اعتباری به افراد اختصاص دهد.

نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس ادامه داد: با گذشت سال‌ها، به تدریج اطلاعات تسهیلات بانکی افراد در سامانه این شرکت تجمیع شد و بر اساس آن، یک نمره اعتباری از A تا E به افراد حقیقی و حقوقی اختصاص یافت. با این حال اطلاعات این سامانه محدود به سوابق عملکرد افرادی بود که سابقه دریافت تسهیلات بانکی را داشتند و معیارهای آن نیز عمدتا به همان اطلاعات تسهیلات بانکی محدود بود و اکتفای صرف به اطلاعات تسهیلات بانکی برای تعیین نمره اعتباری، نمی‌توانست انعکاس صحیحی از عملکرد افراد نسبت به تعهدات مالی خود باشد.

خضریان با بیان اینکه در شرایط کنونی اصلی‌ترین سنگ پیش ‌روی اجرایی شدن این موضوع عدم ارائه اطلاعات از سوی دستگاه‌ها است، افزود: در جلسه کمیسیون اصل نود از دستگاه‌هایی که همکاری قابل قبولی برای ارائه اطلاعات به پایگاه داده اعتباری انجام دادند، تشکر و مقرر شد اشکالات باقیمانده نیز رفع شود. همچنین دستگاه‌هایی که به دلایل مختلف اطلاعات آنها به پایگاه داده اعتباری ارائه نشده است، تعهد کردند موضوع را در اسرع وقت پیگیری کرده تا با محوریت کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک، انتقال اطلاعات با رعایت قوانین و مقررات به انجام برسد. 

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در تشریح مصوبات کمیسیون اصل نود مجلس در این خصوص گفت: از آنجایی که مطابق اظهارات نماینده بانک مرکزی، اطلاعات پرونده مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی، فهرست مدارک تحصیلی توسط سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، استعلام مددجویان توسط کمیته امداد و مجموع تخلفات و نمره منفی رانندگی توسط فراجا به پایگاه داده اعتباری ارائه شده، ضمن تشکر از این سازمان‌ها، مقرر شد در صورت بروز اشکال و محدودیت در ارائه اطلاعات، اقدامات لازم انجام شده و در صورت لزوم، گزارش لازم به کمیسیون اصل نود ارائه شود. 

خضریان ادامه داد: درباره اطلاعات تخلفات رانندگی، مقرر شد فراجا همکاری لازم برای ارائه اطلاعات سوابق نوع و حجم تخلفات رانندگی را به پایگاه داده اعتباری داشته باشد تا در مراحل بعدی در تهیه گزارش‌های اعتباری مورد استفاده قرار گیرد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه اطلاعات دهک بندی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محکومیت مالی توسط قوه قضائیه و استعلام اعلام رضایت اعتبارسنجی کاربر توسط سازمان فناوری اطلاعات به پایگاه داده اعتباری ارائه شده است اما سرویس‌های اطلاعاتی فوق، بسیار ناپایدار بوده و زمان پاسخ‌دهی بالا است و این امر منجر به اختلال در ارائه گزارش‌های اعتباری خواهد شد. مقرر شد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، قوه قضائیه و سازمان فناوری اطلاعات همکاری لازم برای رفع مشکل ناپایداری و زمان پاسخ‌دهی را ظرف مدت حداکثر یک ماه انجام دهند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اخذ رضایت از مشتریان برای ارائه اطلاعات، گفت: با توجه به پیشنهاد بانک مرکزی مبنی بر دریافت رضایت از طریق ارسال کد پیامکی (OTP) و با توجه به اظهارات دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات و رئیس کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک، مقرر شد این موضوع در دستور جلسه کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک قرار گیرد و در اسرع وقت تعیین تکلیف شود. تأکید کمیسیون اصل نود بر این است که فرآیند دریافت رضایت افراد به سهولت انجام شود تا فرآیند دریافت گزارش اعتباری با اختلال مواجه نشود. به همین منظور مقرر شد تدابیر لازم توسط کارگروه تعامل پذیری اتخاذ شود. همچنین مطابق اظهارات نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی مبنی بر مکاتبه این دستگاه مبنی بر حذف تیک اعلام رضایت اطلاعات مالیاتی، مراتب در کارگروه تعامل پذیری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اطلاعات مربوط به سازمان تأمین اجتماعی شامل استعلام بیمه کارگاهی، جمع سابقه بیمه، سابقه بیمه پردازی و بدهی بیمه کارگاهی که توسط سازمان تأمین اجتماعی در بستر GSB پیاده‌سازی شده است؛ از آنجایی که این سازمان ارائه رمز برداشت اطلاعات را منوط به امضای توافقنامه محرمانگی (NDA) کرده است و به گفته دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، امضای توافقنامه، خارج از مصوبات کارگروه تعامل پذیری خلاف قانون است و نباید انجام شود، مقرر شد در اسرع وقت نهایتاً ظرف مهلت یک هفته سازمان تأمین اجتماعی اجازه برداشت اطلاعات به پایگاه داده اعتباری را صادر کند.

خضریان درباره اطلاعات قبوض تلفن همراه، بیان کرد: در این خصوص نماینده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت که تاکنون نامه‌ای در این باره به این سازمان ارجاع نشده لذا مقرر شد به دلیل غفلت صورت گرفته، تذکر مکتوب به سازمان مذکور داده ‌شود تا پیگیری موضوع با قید فوریت در دستور کار قرار گیرد. همچنین جلسه کارشناسی بررسی تبادل داده بین بانک مرکزی و سازمان تنظیم مقررات رادیویی با محوریت کارگروه تعامل پذیری ظرف مدت دو هفته برگزار شود تا در دستور کار جلسه بعدی کارگروه تعامل پذیری قرار گیرد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ارائه اطلاعات استعلام دریافت یارانه توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز در دستور جلسه کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک قرار دارد و این مهم بعد از جلسه کارگروه تعامل پذیری، تعیین تکلیف و در اسرع وقت اجرایی شود. همچنین سازمان ثبت احوال نیز سرویس‌های مرتبط با تاریخچه محل اقامت و مشخصات اعضای خانوار را ظرف مدت یک ماه در اختیار پایگاه داده اعتباری قرار دهد.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی پیرامون نحوه ارائه استعلام نخبگی توسط بنیاد ملی نخبگان، گفت: بنا بر گزارش ارایه شده جلسه کارشناسی کارگروه تعامل پذیری در این خصوص انجام شده است، اما ارائه اطلاعات منوط به مجوز مرکز حراست بنیاد ملی نخبگان شده است. در این باره کمیسیون اصل نود تأکید می‌کند که برخورد سلیقه‌ای در این باره خلاف قانون بوده و تخلف محسوب می‌شود. در نهایت مقرر شد مجوز ارائه اطلاعات در دستور کارگروه تعامل پذیری قرار گرفته تا در اسرع وقت تعیین تکلیف شود. 

خضریان با اشاره به تکالیف گمرک در این خصوص گفت: اطلاعات اظهارنامه گمرکی و داشتن بدهی گمرکی به بانک مرکزی ارائه شده است، مقرر شد تا سرویس اطلاعات قاچاق نیز حداکثر تا دو هفته آینده در بستر GSB به بانک مرکزی ارائه شود. همچنین سرویس اطلاعات تخلفات و مبلغ بدهی گمرکی نیز در دست تهیه است و به دلیل مشکلات زیرساختی تاکنون امکان ارائه آن فراهم نشده است. بر همین اساس مقرر شد گمرک حداکثر تلاش برای رفع مشکلات سرویس تخلفات و مبلغ بدهی گمرکی را انجام دهد و حداکثر تا یک ماه آینده مشکل ارائه اطلاعات رفع شود.

وی با اشاره به تکالیف قانونی بیمه مرکزی، افزود: استعلام سوابق بیمه افراد در دستور جلسه کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک قرار دارد و در اسرع وقت ارائه خواهد شد. همچنین با توجه به ارائه سرویس‌های اطلاعاتی مختلف به بانک مرکزی، مقرر شد این بانک حداکثر تا یک ماه آینده، فاز اول مدل جدید اعتبارسنجی را برای بهره‌برداری فراهم کند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در پایان با تأکید بر محرمانگی داده‌های ارسالی از سوی دستگاه‌ها گفت: درباره تعیین تکلیف حفظ، نگهداری و محرمانگی داده‌های ارسالی به شرکت رتبه‌بندی اعتباری ایران و همچنین نوع مالکیت شرکت مذکور، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و شورای سنجش اعتبار، مراتب را ظرف مدت یک هفته مشخص و نتایج حاصله را به این کمیسیون ارسال می‌کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲۴۰۰۰ خدمت مشاوره‌ای و روانشناسی به مددجویان کرمانشاهی ارائه شد
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • بازدید سرزده استاندار از دستگاه‌های اجرایی لرستان
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • بررسی عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری
  • بررسی عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری در کمیسیون اصل۹۰
  • جهاد دندانپزشکان در خدمت به کویرنشینان آران وبیدگل
  • ارائه خدمات حقوقی به هزار مددجوی زنجانی‌
  • ارائه ۱۰ میلیارد تومان خدمات از سوی کمیته امداد در سال گذشته