Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تابناک»، مهدی خرم دل؛ با وجود موضع گیری‌های مکرر رئیس جمهور درباره لزوم شفافیت و برگزاری همایش‌های آنچنانی درباره حقوق شهروندی که در صدر آنها دسترسی به اطلاعات مطرح می‌شود اما در عمل می‌توان خلاصه شدن این شفافیت را در حرف مشاهده کرد. نگارنده تاکید ندارد که دکتر حسن روحانی فقط شعار می‌دهد اما دست کم مدیران دستگاه‌های مختلف حاکمیتی، دولتی و غیردولتی اراده‌ای برای عمل به قوانین مصوب که رئیس جمهور بر اجرای آنها تاکید می‌کند، ندارند و یا منافع شان با اجرای قانون در تناقض است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی که با حضور رئیس جمهوری و مقامات کشور در سالن اجلاس سران برگزار شد، موضوع «قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» را یک حق از حقوق شهروندی و دستاوردی بزرگ برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی و تبیین کرد اما از قضا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخلاف نص صریح قانون حاضر به ارائه کوچک ترین اطلاعات و مستندانی نشد.

«درخواست انتشار تیراژ مطبوعات کثیرانتشار از طریق دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات»، «اطلاعات و اسناد مربوط به تفاهنامه میان سازمان سینمایی یا بنیاد فارابی به عنوان زیرمجموعه این سازمان با عوامل فیلم سینمایی رستاخیز»، «لیست مستند رقم‌های پرداختی در سال‌های 1392، 1393، 1394 و 1395 به تهیه کنندگان فیلم‌های سینمایی»، «اطلاعات و مستندات مالی لیست هزینه‌های مالی سی و دومین و سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر»، درخواست‌هایی بود که با وجود رسانه‌ای شدن، همچنان بدون پاسخ باقی مانده است.

اکنون دو درخواست مشابه از دو دستگاه با ماموریت‌های خاص دیگر نیز مطرح می‌شود؛ نخستین دستگاه، کمیته امداد امام خمینی با تشکیلات بسیار عریض برای خدمت رسانی به فقرا و نیازمندان و همچنین بسترسازی برای توانمندسازی اقتصادی ایشان برای رفع نیازشان از کمک‌های کمیته امداد. دومین دستگاه، کمیته امداد امام خمینی است. از طریق سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، از هر دو دستگاه درخواست شد «لیست حسابداری رقم واریزی نهایی به حساب رئیس و معاونان کمیته امداد در شش ماه نخست سال 1396» و «لیست رقم نهایی واریزی در شش ماه نخست سال 1396 به حساب رئیس و معاونان بنیاد شهید و سند حسابداری این واریزها» ارائه شود.

کمیته امداد بدین شکل حاضر به پاسخگویی: «سلام. درخواست شما به شماره پيگيري 1509359145313 بررسي شد.; اسناد و اطلاعات درخواستي جزء اسناد طبقه بندي است و اين دستگاه مجاز به ارائه آن به شخص غير مسئول نيست.» و بنیاد شهید نیز به شیوه دیگری عملاً همان واکنش را نشان داد: «با توجه به تصویب‌نامه شماره ۵۷۰/ت ۵۴۲۰۴ مورخ ۹۶.۱.۲۶ هیات محترم وزیران، و بر اساس اطلاعات موجود، حقوق دریافتی رییس و معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران پایین تر از سقف تعیین شده برای مقامات ارشد و مدیران دولتی می باشد»

اگر سند حسابداری لیست حقوق پرداختی رئیس و معاونان کمیته امداد محرمانه است، چرا پس از جنجال‌های درباره حقوق‌های نجومی به یک باره فیش حقوقی رئیس کمیته امداد که حاوی جزئیات ریز حقوق دریافتی ایشان است و طبیعتاً باید از محرمانگی بیشتری برخوردار باشد، سر از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در می‌آورد؟ همچنین باید پرسید چرا مسئولین محترم بنیاد شهید که لابد حقوق اندکی دریافت می‌کنند، از ارائه چنین اطلاعاتی استنکاف می‌ورزند و چرا مردم و به ویژه خانواده شهدا و جانبازان نباید بدانند واریزی قطعی ماهیانه به مدیران دستگاه خدمت رسان به ایشان چقدر است؟

اگر از حقوق شهروندی سخن می‌گوییم، یعنی هر شهروند عادی و نه حتی یک خبرنگار باید هر زمان بتواند در این سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات درخواست لیست حقوق رئیس جمهور را نماید و به او به شکل مستند اعلام شود که دقیقاً رئیس جمهور یا هر مقام ارشد و خرد دیگری چه رقمی دریافت داشته است؟ چرا لیست حقوق همه اعضای کاخ سفید منتشر می‌شود اما در دولت جمهوری اسلامی ایران چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد؟

البته وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مسئول پیگیری این قانون است، از بدیهی ترین اطلاعات درباره یارانه‌ پرداختی به روزنامه‌ها و رقم وام‌ها و کمک‌ها به فیلم‌ها خودداری می‌کند و در قبال رسانه‌ای شدن ماجرا نیز سکوت در پیش می‌گیرد، چگونه می‌توان از سایر دستگاه‌ها و در راس آنهاد نهاد ریاست جمهوری انتظار داشت؟ مطمئناً با سکوت، پاسخ به این پرسش‌ها نیز مشمول مرور زمان می‌شود.

وقتی چنین درخواست‌های بدیهی بی‌پاسخ می‌ماند، چگونه می‌توان انتظار داشته باشیم به جایی برسیم که مجموعه اطلاعات حساس بر زندگی مردم نظیر زمان اعلام ممنوعیت واردات یا صادرات یک کالا، زمان ارائه یک امتیاز نظیر مثلاً مصوبه مجوز واردات خودرو به یک قشر، طرح‌های تملک دارایی برای احداث یک اتوبان، فرودگاه و... به محض اخذ تصمیم در دسترس عمومی قرار گیرد و دسترسی سریع‌تر به اطلاعات خدای ناکرده به یک امتیاز تبدیل نشود؟ اطلاعات قدرت است و اغلب اشخاص با هیچ ابزاری به جز زور، قدرت را در اختیار مردم قرار نمی‌دهند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۵۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل بیمارستان رضوی مشهد ضمن تکذیب خبر منتشر شده مبنی بر فروخته شدن اسناد بیماران در قالب کاغذهای یک رو سفید و باطله، گفت: اسناد حداقل ۱۰ سال در بیمارستان می‌ماند. تاریخ درج شده در برگه انتشار یافته جدید است و ما حق امحای این اسناد را نداریم. امحای اسناد نیز پس از ۱۰ سال و تحت نظارت صورت می‌گیرد و این اسناد به خمیر تبدیل خواهند شد.

چندی پیش و در فضای مجازی اخباری مبنی بر فروخته شدن اسناد بیماران در قالب کاغذهای یک رو سفید و باطله با عنوان صورت هزینه درمان بیمه دی و بیمارستان رضوی که حاوی اطلاعات بیماران بود انتشار یافت و حواشی‌ای را ایجاد کرده بود. در متنی که به همراه تصویر اطلاعات بیمار منتشر شده بود، آمده بود: «برای پرینت‌های حسابداری کاغذ یک‌رو سفید خریدم، ۹۰۰هزار تومان، ۳۵ کیلو کاغذ باطله. شوکه شدم وقتی دیدم همه کاغذها اطلاعات بیماران یکی از معروف‌ترین بیمارستان‌های مشهده!!! حریم خصوصی مریض چه‌قدر بی‌ارزشه؟ از اطلاعات دقیق بیماری تا شماره ملی و آدرس کاربر، پزشک.»

در همین راستا و باتوجه به حساسیت موضوع، ایسنا با مدیرعامل بیمارستان رضوی گفت‌وگویی انجام داد.

دکتر محسن محور، ضمن تکذیب خبر منتشر شده، اظهار کرد: بخشی از پرونده بیمارانی که بستری می‌شوند، در بیمارستان مانده و بخشی دیگر به بیمه‌ها ارجاع می‌شود. آنچه در بیمارستان می‌ماند، باید حداقل ۱۰ سال در محل بیمارستان بایگانی شود و پس از این مدت امحای این اسناد تحت نظارت سازمان اسناد و کتابخانه‌های کشور اتفاق خواهد افتاد.

وی با اشاره به اینکه ممکن است بعضی اسناد مثل IVF و اسناد نگهداری جنین سال‌ها در بیمارستان بماند، یادآور شد: ما حق امحای این پرونده‌ها را نیز نداریم.

مدیرعامل بیمارستان رضوی با تاکید بر اینکه آن برگه به هیچ وجه از بیمارستان رضوی خارج نشده است، گفت: بیمارستان رضوی یکی از بیمارستان‌های پرهزینه کشور است؛ هزینه این بیمارستان فقط در اسفندماه ۲۱۰ میلیارد تومان بوده است. بیمارستان رضوی در حال ساخت یک مرکز ناباروری بوده و برای این مرکز چیزی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است. همچنین ما در دهه کرامت ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه افتتاح خواهیم کرد؛ بنابراین بیمارستان رضوی با این هزینه‌کرد بالا آنقدر مشکل ندارد که بخواهد کاغذ را به صورت کیلویی بفروشد.

محور ضمن تکذیب خبر منتشر شده مبنی بر فروخته شدن اسناد بیماران در قالب کاغذهای یک رو سفید و باطله، خاطر نشان کرد: اسناد حداقل ۱۰ سال در بیمارستان می‌ماند. تاریخ این برگه جدید است و ما حق امحای این اسناد را نداریم. امحای اسناد نیز پس از ۱۰ سال و تحت نظارت صورت می‌گیرد و این اسناد به خمیر تبدیل خواهند شد.

وی با بیان اینکه بیمه دی نیز نمی‌تواند چنین اقدامی را انجام دهد، تصریح کرد: در این راستا نیز به جهت روشن شدن کامل وضعیت جلسه‌ای با بیمه دی خواهیم داشت.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است
  • امدادرسانی به سیل‌زدگان در شرق و جنوب کشور
  • امداد رسانی به بیش از ۴۸۰۰ سیل‌زده/اسکان اضطراری ۳۴۴ نفر
  • لیست 6 نفره از وکلای خوب تهران به همراه سوابق
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • اجرای ۱۶ طرح طبقه بندی مشاغل جدید در کارگاه های گیلان
  • بهره برداری ازدومین زائرسرای ویژه محرومان کمیته امداد در مشهد